Ambriel Sparkling – Englantilainen kuohuviini

Ambriel Sparkling – Englantilainen kuohuviini

Englantilainen

kuohuviini

– Ambriel Sparkling Wine –

Englantilainen viini oli jokseenkin vitsi vielä 25 vuotta sitten. Sen jälkeen britteisaarilla on tapahtunut paljon sekä laadullista, että määrällistä kehitystä. Tällä hetkellä saarivaltiossa on noin 209 viinitaloa, pääasiassa Englannissa, mutta myös Walesissa. Suuri osa viinitaloista valmistaa kuohuviinejä, jotka sopivatkin hyvin brittensaarten viileään ilmastoon.

Tässä postauksessa esittelyssä Ambriel Sparkling, West Sussexista.

Wendy ja Charles Outhwaite vaihtoivat pankkiirin ja asianajan uransa viinitilallisiksi.
Kuva: Ambriel Sparkling

Unelmia ja uskallusta

Vuosi 2008 oli Charles ja Wendy Outhwaiten elämässä erityinen. Se oli vuosi, jolloin he istuttivat 9.5 hehtaaria viiniköynnöksiä omalle viinitilalleen Englannin West Sussexissa. Viinitilan virallinen nimi on Redfold Vineyards, mutta se tunnetaan Ambriel-nimisestä kuohuviinistään.

Rypälelajikkeiksi valikoituivat Ranskan Champagnesta tutut: Chardonnay (47% istutuksista), Pinot Noir (47%) ja Meunier (6%).

Työnjako on ollut selkeä alusta asti. Wendyn tehtävä on hoitaa viinitarhoja ja Charles valmistaa viinit. Yhdessä he maistelevat viinejä ja päättävät esimerkiksi eri lajikkeiden sekoitussuhteet kuohuviineihinsä.

Wendy jätti päivätyönsä asianajajana 2013. Charles seurasi esimerkkiä 2019 ja vaihtoi uransa pankkiirina täysipäiväiseksi viinitilalliseksi.

 

Ambriel viinitilan varsin brittiläinen arkkitehtuuri saattaa tuoda mieleen Emmerdale-sarjan.  Kuva: Ambriel Wine

Viileä ja sateinen ilmasto on haaste

Kaikki tuntevat Englannin maineen sumuisena ja sateisena saarena. Viinin viljelylle tämä on edelleen haaste, vaikkakin ilmaston lämpeneminen mahdollistaa rypäleiden kypsymisen varmemmin kuin ennen. Silti eri vuosikertojen välillä saattaa olla paljon eroja.

Ambrielin tarhojen eteläinen ilmansuunta ja rinteiset tarhat ovat viinille parhaita kasvupaikkoja. Niissä köynnökset saavat mahdolisimman paljon auringon valoa ja lämpöä, samalla kun liika sadevesi suodattuu pois.

Myös maaperällä on vaikutusta. Täällä tarhojen maaperä on pääasiassa viherhiekkakiveä (green sandstone). Se  varastoi auringon lämpöä ja heijastaa sitä takaisin köynnöksiin, mikä auttaa rypäleiden kypsymistä. Lisäksi maaperä pystyy imemään itseensä liiallisen sadeveden, ja luovuttamaan sitä takaisin kyöynnöksille kesän hellekausina.

Vehreä veräjä johtaa suoraan viinitarhoille.
Kuva: Ambriel Sparkling

Yhteistyössä luonnon kanssa

Ekologisuus on Ambrielille tärkeää. Hyönteismyrkkyjä tai rikkakasvien torjunta-aineita ei käytetä lainkaan. Viinitarhan ympärille on istutettu luonnonkukkia, yrttejä (timjamia, laventelia, salviaa) ja hedelmäpuita. Ne tarjoavat ruokaa ja pesimäpaikkoja linnuille ja mehiläisille.

Linnut ja lepakot ja myös leppäketut ovat tärkeitä, sillä ne syövät ruoakseen tuholaishyönteisiä. Kaikki rypäleet poimitaan käsin omilta viinitarhoilta, joten niiden laatua voidaan tarkkailla jo sadonkorjuuta tehtäessä.

Vierailijat otetaan ilolla vastaan. Matka Lontoosta kestää noin 1h15min junalla. Viimeinen 15min sujuu parhaiten taksilla.
Kuva: Ambriel Sparkling

Pitkä kypsytys tuo paahteisuuden

Ambriel valmistaa kaikki kuohuviininsä ”perinteisellä kuohuviinimenetelmällä”. Se on sama menetelmä, jolla mm. kaikki samppanja valmistetaan.

Tässä menetelmässä olennaista on se, että viinien annetaan kypsyä luonnollisen hiivasakan kanssa kuukausia, jopa vuosia. Kypsymisen aikana hiivasakka antaa viiniin paahteisia, erilaisia leivonnaisia muistuttavia aromeja. Maistetaanpa, löytyykö niitä näistä kahdesta Alkossa myynnissä olevasta viinistä.

Ambriel Rosé Extra Dry 2015

Tämä on 100% Pinot Noir lajikkeen roseekuohuviini.

Kuva: Anniina Schreiner

Hurmaavan intensiivinen, kypsän mansikan värinen viini. Mousse on runsas ja täyteläisen vaahtomainen. Ihanan marjainen hedelmäisyys on sopusoinnussa paahteisen olemuksen kanssa. Viinin aromeista voi aistia kypsää mansikkaa ja punaherukkaa, vadelmaa, ja jopa veriappelsiinia. Lisäksi maussa on paahteisuutta, joka yhdistettynä runsaan marjaisaan makuun tuo mieleen murotaikinapohjaan leivotun mansikkapiirakan, koristeenaan hiukan vastikään vispattua kermavaahtoa.

Hapokkuus on korkea ja viini on kuiva, vaikka aavistuksenomainen makeus tasapainottaa sitä juuri sopivasti. Kaiken kaikkiaan ihanan runsaan hedelmäinen roseekuohuviini, joka onnistuu kuin ihmeen kaupalla olemaan samaan aikaan sekä hersyvän marjainen, että tyylikkään linjakas.

”Its a garden party in a glass.” kommentoi tuottaja takaetiketissä. Enpä osaisi sen paremmin tätä viiniä kommentoida itsekään! Tarkkaa tietoa hiivasakkakypsytyksen pituudesta ei löydy tuottajan nettisivuilta, mutta arvelisin sen olevan useita vuosia, ehkä noin viisi vuotta.

Ambriel Rosé Extra Dry 2015. Hinta: 46,98€. Saatavuus: Alkon verkkokauppa.

Ambriel Classic Cuvée

Lajikkeina n. 70% Pinot Noir, n. 25 %  Chardonnay ja n 5% Meunier. Tällä viinillä on erittäin pitkä, 7 vuoden  hiivasakkakypsytys kellarissa.

Ambriel Classic Cuvée. Hinta: 44,82€. Saatavuus: Alkon verkkokauppa. (Lisäksi Ruoholahden ja Kuopion Sokoksen Alkot).

Tämän kuohuviinin tuoksussa paahteiset hiivasakkakypsytyksen aromit ovat selkeän tuntuvat, hedelmäisyys on taka-alalla. Tuoksusta tulee mieleen vastapaistettu patonki, keltainen luumu ja omena, cashew-pähkinä, sitruunan kuori sekä hiukan kuivattua aprikoosiakin löytyy. Maku seurailee tuoksua. Hapokkuus on erittäin korkea ja luo kontrastin viinin paahteiselle aromimaailmalle. Mousse on runsas ja täyteläinen.

Voisi sanoa, että tämä on ”kontrastien viini”. Englannin viileän ilmaston vaikutus näkyy korkeana hapokkuutena ja vaimeana hedelmäisyyteenä. Korkea hapokkuus on toisaalta mahdollistanut viinin pitkän pullokypsytyksen ja ikääntymisen. Taka-alalla oleva hedelmäisyys antaa tilaa paahteisille aromeille.

Tyyliltään persoonallinen viini tarjoaa vaihtelua niille, jotka kaipaavat kuohuviiniltä etenkin paahteisia sävyjä ja vahvan hapokasta olemusta. Tämän viinin kanssa on todellakin mahdollista pohdiskella pitkän hiivasakkakypsytyksen vaikutusta.

Englantilainen kuohuviini herättää maailmalla kiinnostusta ja innostustakin. On aina kiinnostavaa maistella uusia, erilaisia kuohareita.

Varsinkin Ambrielin roseekuohuviini oli minun mielestä erinomaisen hurmaava ja ihanan kesäinen.

Britteinsaarten potentiaali kuohuviineissä, tai muissakaan viineissä ei ole jäänyt huomaamatta. Viiniblogi palaa aiheeseen, ehkä jo aiemmin kuin arvaatkaan!

Cheers,
Viiniblogin Anniina

 

Seuraa viiniblogia Facessa ja Instassa

Teksti: WineandBeyond.fi viiniasiantuntija Anniina Schreiner

Lähteet:

www.winegb.co.uk

https://ambrielsparkling.com

https://www.therealreview.com/2020/10/05/ambriel-doing-what-they-love/

Verso Bar & Kitchen – Riesling & Co -viikot 2024

Verso Bar & Kitchen – Riesling & Co -viikot 2024

RIESLING-VIIKOT 2024

– Verso Baari & Keittiö, Jyväskylä –

Yhteistyössä: Saksan viinitiedotus

Riesling & Co viikot näkyvät eri puolilla Suomea

Varma kevään merkki, Riesling & Co-viikot ovat jälleen alkaneet! Jo 14. kertaa järjestettävillä viikoilla on mukana 50 ravintolaa ja viinibaaria 15 eri paikkakunnalta.

Jyväskylästä on Riesling & Co-viikoilla mukana kaksi ravintolaa, Ravintola Verso Baari & Keittiö sekä  legendaarinen Ravintola Pöllöwaari.

Tyylikkään energinen Verso Baari & Keittiö

Keskeisellä paikalla, Kauppakadun varrella Jyväskylässä sijaitseee Verso Baari & Keittiö. Sain kutsun pistäytyä maistelemassa Riesling & Co viikkojen tarjontaa. Totta kai otin kutsun ilolla vastaan.

Verso Baari & Keittiö menussa on sovitettu yhteen saksalaisia viinejä. Rieslingin lisäksi esille pääsevät Scheurebe ja Pinot Noir-lajikkeet.

Alkuruoka – Vihreää parsaa, hollandaise ja kirsikkatomaatti

Vihreää parsaa, hollandaise-kastike ja raikas kirsikkatomaatti-sipuli lisuke.

Ravintola Verson menussa ensimmäisenä ruokalajina on sesongin mukaisesti vihreä parsa, joka oli saanut rinnalleen klassisen hollandaise-kastikkeen. Trendikäs kirsikkatomaatti-sipuli lisuke toi annokseen raikkautta ja herätti uteliaisuuteni annokselle mietittyä viiniparia kohtaan. Etikkamarinoitu sipuli on viinille usein hankala pari, joten odotin mielenkiinnolla miten Weingut Fogt Scheurebe -viini siitä selviäisi. 

Scheurebe on hedelmäinen lajike, mutta ei yleensä yhtä voimakas aromeiltaan tai hapokkuudeltaan kuin Riesling. Tämän annoksen kanssa Scheurebe-viini selvisi kiitettävästi. Sen kuulaan hedelmäinen aromimaailma jätti tilaa parsan omille aromeille, mutta viini ei latistunut tomaatti-lisukkeenkaan rinnalla. Hieno ja kiinnostavan yllättävä viinipari.

Raikkaan hedelmäinen Scheurebe-lajikkeen viini sopi hienosti parsalle ja suorastaan svengasi kirsikkatomaatin hapokkuuden kanssa.

Väliruoka – Härkäcarpaccio, dijonsinappimajoneesi ja rucola

Härkä carpaccio, dijonisnappimajoneesi, parmesaanilastuja, sekä rucolaa.

Lämpimältä Pfalzin viinialueelta tuleva Villa Wolf Pinot Noir rosé saattaa olla monelle viinin ystävälle tuttu viini, sillä se on ollut Alkossakin saatavilla jo useamman vuoden. Ilahduin, kun huomasin että se on tämän annoksen viinipari, sillä tiesin tämän viinin olevan ihanan hedelmäinen, punamarjainen ja täydellisen raikkaan tasapainoinen.

Carpaccion suolaisuus nosti viinin hedelmäisyyttä vahvemmin esiin ja pari oli varsin toimiva. Dijon-sinappi on vahvaa ja saattaa usein olla aika karvastakin, mutta tässä majoneesissa se oli esillä nätillä tavalla.

Rucola toi mukaan pientä karvautta ja rakennetta annokseen. Hedelmäinen roseeviini oli siinäkin mielessä loistopari!

Villa Wolf Pinot Noir Rosé sopi ihanasti härkäcarpaccion kanssa, herkullinen pari!

Pääruoka – Kuhaa, Beurre blanc -kastiketta ja kukkakaalia

Paistettua kuhaa, Beurre-blanc kastike, tilli-öljyä, perunakakku ja paahdettua kukkakaalia. Maukas annos, joka kaipasi viiniltä sekä hedelmäisyyttä että hapokkuutta.

Tämä annos asetti viinille haasteen, sillä kuha on vaaleaa kalaa, eikä viini saisi jyrätä sitä liiallisella voimalla.

Toisaalta Beurre blanc -kastikkeessa on melko paljon hapokkuutta sekä voin tuomaa runsautta, jotka kaipaavat myös viiniltä hyvää hapokkuutta ja hedelmäisyyttä. Kukkakaali, peruna ja herneenversot tuovat annokseen pientä makeutta, joten viinikään ei saisi olla aivan rutikuiva.

Erinomainen viinivalinta oli, totta kai, Riesling. Weingut Schmitges Grauschieffer Riesling tulee Moselista. Grauschieffer tarkoittaa harmaata liuskekiveä, joka onkin tyypillinen maaperä Moselin laatuviinitarhoilla. Rieslingin runsas hedelmäisyys, tasapainoinen, mutta korkea hapokkuus ja pitkä aromikas jälkimaku sopivat annokseen täydellisesti.

Weingut Schmitges Grauschieffer Riesling oli täydellisen aromikas viinipari paistetulle kuhalle, Beurre blanc -kastikkelle ja lisukkeille.

Jälkiruoka – Sitruunaposset, mangoa ja marenkia

Verso Baari & Keittiön Rielsing & Co -viikkojen menun jälkiruokana oli ihana, sitruunainen, keväisen raikas sitruunaposset, mangoa ja marenkilastut.

Saksalaisissa Auslese-tyylin viineissä on herkullisen voimakas hedelmäisyys, tuntuvasti makeutta ja liki pirskahtelevaa hapokkuutta. Ne sopivat hyvin erilaisille raikkaille jälkiruoille.

Keväisen raikas jälkiruoka olisi voinut olla nimeltään ”oodi sitruunalle”. Niin ihanasti tämä raikas raaka-aine tuli annoksessa esille. Hurmaavaa sitruunaa pehmensivät rapea marenki ja mangon hedelmäisyys.

Weingut Riffelin Auslese-viini sopi parille hyvin. Yhdessä viini ja ruoka loivat jälleen kokemuksen, johon kumpikaan ei olisi voinut päästä yksinään.

Verso Baari & Keittiö yhteydessä toimii myös hotelli

Kiitos Ravintola Verso Baari & Keittiö! Tämän monipuolisen ja täyttävän illallisen jälkeen olisi ollut ihanaa köllähtää nukkumaan ravintolan yhteydessä toimivan Hotelli Verson huoneeseen. Se jääköön toiseen kertaan, sillä oli jo aika kiirehtiä Tampereelle lähtevään junaan.

Viiniblogin lukijoille toivotan elämyksellisiä Riesling & Co-viikkoja! Riesling-viikkojen sivustolta löytyy tarkempaa tietoa eri kaupunkien tarjonnasta. Toivon, että muistatte Rieslingin lisäksi kokeilla rohkeasti myös myös muita viikoilla esille pääseviä saksalaisia viinejä!

Raikkaan keväisin terveisin,
Viiniblogin Anniina

 Seuraa viiniblogia Facessa ja Instassa

Lähteet:

https://www.versobaari.fi/fi/141/illallinen

www.saksanviinitiedotus.fi/kevat-tuo-jalleen-saksan-riesling-co-viikot-poytaan/

Voit seurata Viiniblogia, vaikket olisikaan Facebookissa tai Instagramissa. Liity sivun alareunasta Wine and Beyond.fi sähköpostilistalle, jonka kautta saat tiedon uusista blogipostauksista. Osoitteita ei luovuteta eteenpäin muihin tarkoituksiin.

Pöllöwaari – Riesling & Co -viikot 2024

Pöllöwaari – Riesling & Co -viikot 2024

RIESLING-VIIKOT 2024

– Pöllöwaari, Jyväskylä –

Yhteistyössä: Saksan viinitiedotus

Riesling & Co viikot näkyvät eri puolilla Suomea

Varma kevään merkki, Riesling & Co-viikot ovat jälleen alkaneet! Jo 14. kertaa järjestettävillä viikoilla on mukana 50 ravintolaa ja viinibaaria 15 eri paikkakunnalta.

Suomen Ateenasta, Jyväskylästä on Riesling & Co-viikoilla mukana kaksi ravintolaa, legendaarinen Ravintola Pöllöwaari ja uudempi Ravintola Verso Baari & Keittiö. Sain ilon vierailla Pöllöwaarissa, jossa pöytä notkui toinen toistaan herkullisempia viini-ruokapareja.

Pöllöwaariin kannattaa viinin ystävän tulla

Pöllöwaarin keittiömestari Riku Ruuskanen on luonut Riesling & Co viikoille keväisen menun, jossa on sopivasti mukana myös aasialaista tunnelmaa. Sommelier Ulla Häkkinen on sovittanut menun annoksiin kaksi erilaista viinipakettia. (Premium viini-paketti 46 euroa, Eksklusiivinen viinipaketti 66 euroa).

Riesling & Co viikkojen aikana ravintolat panostavat erityisen hyvin Rieslingille sopiviin annoksiin. Pöllöwaarin menussa pääsee tyylikkäästi esille myös aasialaisen keittiön vaikutteita.

Alkuruoka – Kirjolohi, riisiviinietikka, piparjuuri, kurkku

Raikasta kurkkua, riisiviinietikalla marinoitua kirjohohta, piparjuurimaustettua créme fraichea ja pikkelöityä raparperia sekä kurkkuyrttiä. Annoksen kruunaa inkiväärillä maustettu soija-seesaminsiemen-kastike.

Menu lähtee raikkaasti liikenteeseen. Rapea kurkku tuo annokseen ihanasti rakennetta ja kirjolohi pääsee sopivasti esiin piparjuuren ohella. Pikkelöity raparperi sopii totta kai sesonkiin erinomaisesti. Hapokkaan raparperin ohella myös mausteinen kastike haastaa viinejä, jotka molemmat pärjäävät erinomaisesti.

Runsaan hedelmäinen, trooppisia mangon ja ananaksen sävyjä tarjoileva Karl Haidle Stetten Riesling Kabinett ”Pfeffer” 2021 sopii annokselle hienosti. Hedelmäisyys ja pieni makeus ottavat hyvin vastaan mausteisen kastikkeen voimakkuuden ja lohikin pääsee sopivasti esiin.

Von Othegraven, Altenberg Riesling Kabinett hurmaa heti ensisiemauksesta alkaen. Tämä viini valittiin 2021 Saksan parhaaksi kabinett-tyylin Rieslingiksi ja voi kuinka ihanasti se sopiikaan Pöllöwaarin keväiseen alkuruokaan.

Persikan, omenan ja vaaleiden kukkien sävyt, täydellinen hapokkuus, runsas mutta raikas hedelmäisyys ja jäännössokerin makeus toimivat alkuruan kanssa täydellisesti yhteen. Tässä toteutuu viinin ja ruoan yhteensovittamisen tavoite, ne täydentävät toisiaan tasapainoisesti ja luovat yhdessä elämyksen, mihin kumpikaan ei pääse yksinään.

Raikas alkuruoka saa aasialaista tunnelmaa soija-miso kastikkeesta. Hyvin valmistettujen Riesling-viinien hedelmäisyys ja hapokkuus sopivat annoksen viinipariksi erinomaisesti.

Väliruoka – Parsa, kananmuna, katkarapu, herneenverso

Runsas parsakeitto sai parikseen Silvanerin ja tammitetun Rieslingin.

Seuraavaksi mennussa on parsakeitto, joka on selvästi tavanomaista runsaampi. Kulhon pohjalla on nimittäin japanilaista chawanmuchi-kananmunavanukasta ja lisäksi keitossa on mukana katkarapua. Kiinnostava yhdistelmä on viimeistelty herneenversoöljyllä.

Tämä annos seurailee juurikin sitä linjaa, jota Pöllöwaari kertoo noudattavansa. Annoksessa oli pääroolissa sesonkiin sopivasti vihreä parsa, mutta lisukkeiden ansiosta se pääsi näyttäytymään tavanomaisesta poikkeavassa valossa.

Viinipariksi annokseen on sovitettu klassinen parsaviini Silvanerlajikkeesta. Linjakkaan viinin kuulas hedelmäisyys tarjoilee vihreää omenaa, raparperiä ja valkoherukkaa.

Toisena viininä tarjolla on erityinen tammitynnyrissä käynyt Escheburg Riesling Moselista. Kypsän hedelmäisen viinin rypäleet tulevat erittäin vanhoista, varttamattomista köynnöksistä.

Puhdaspiirteinen ja heleä Silvaner toimii hyvin parsalle, mutta kun mukaan tulevat keiton runsaammat elementit (kananmuna ja katkarapu) niin kokonaisuus kallistuu Batteriebergin upean Rieslingin puoleen.

”Tämä Immich -Batteriebergin Riesling Reserve on niin erityisen hieno viini, että olen harkinnut jos jatkossa suosittelisimme tälle annokselle viinipariksi vain tätä hurmaavaa ja poikkeuksellista Rieslingiä”, sommelier Ulla Häkkinen kertoo.

Parsakeiton viinipariksi oli sovitettu kuulas Wittmann Silvaner Trocken 2021 ja runsas Riesling Immich -Batterieberg Enkircher Escheburg Riesling Réserve.

Ravintola Pöllöwaarin huikean ammattitaitoinen sommelier Ulla Häkkinen on taiten sovittanut menun annoksille erinomaiset viiniparit.

Pääruoka – Maitovasikka, korvasieni, musta valkosipuli ja hopeasipuli

Pääruokana Pöllöwaarin menussa oli ensiluokkainen vasikanfile, puikula-perunakakku, joka kätkee sisäänsä korvasientä ja pekonia, mustalla valkosipulilla maustetty palsternakkapyre ja sinapinsiemenillä maustettu kastike.

Laadukkaat Pinot Noir-lajikkeen viinit olivat täydellinen pari tälle pääruoalle.

Tälle hienostuneelle annokselle on sovitettu viinipariksi kaksi laadukasta, mutta erilaista Pinot Noir viiniä. Pinot Noir tunnetaan tyylikkäänä rypälelajikekkeena ja tässä viini-ruokaparissa ”pinotin” aromikas marjaisuus ja täydentää ihanalla tavalla annoksen aromimaailmaa, jättäen samlla tilaa erittäin hienoille raaka-aineille.

Ensiluokkainen liha, aromikas punaviinikastike ja hersyvän hedelmäinen Mayer Näckel Grauwacke Pinot Noir 2021 punaviini toi annokseen punaisten metsämarjojen aromeja ja tyylikästä tammen mausteisuutta. Philpp Kuhn Kirschgarten Pinot Noir GG 2018 puolestaan täydensi annosta tummemman marjaisilla, kirsikkaisilla ja karhunvatukan sävyillä. Myös viinin hento savuisuus sopi täydellisesti yhteen ruoan makujen kanssa. Bravo!

Jälkiruoka – Dulcey suklaa, ryppylimetinlehti, raparperi, Marcona-manteli

Kaunis jälkiruoka, jossa täyteläinen pannacotta kohtaa raikkaan raparperin.

Jälkiruoka asetti viiniparille haasteen, sillä pannacottan kermaisen pehmeä ja makea maku vaatii viiniltä makeutta, toisaalta raparperin napakka kirpeys ja vihreän raikkaat sävyt huhuilevat kaverikseen hapokkuutta ja raikkautta. Tähän haasteeseen vastasi ihanasti Weingut Fogt Huxelrebe Auslese– viini.

Toisinaan Auslese viineissä on mukana myös jalohomeen aromeja, mutta ei tässä. Raikkaan hedelmäinen, pirteä, aromikas sekä makeuden ja hapokkuuden suhteen ihanan tasapainoinen viini oli taiten sovitettu pari viiniä haastavalle jälkiruoalle. Ihana yhdistelmä kruunasi Pöllöwaarin hienon Riesling-viikkojen menun.

Suuri kiitos erinomaisesta menusta ja hienoista viini- ja ruokaelämyksistä Ravintola Pöllöwaarille!

Viiniblogin lukijoille toivotan elämyksellisiä Riesling & Co-viikkoja! Riesling-viikkojen sivustolta löytyy tarkempaa tietoa eri kaupunkien tarjonnasta. Toivon, että muistatte Rieslingin lisäksi kokeilla rohkeasti myös myös muita viikoilla esille pääseviä saksalaisia viinejä!

Raikkaan keväisin terveisin,
Viiniblogin Anniina

 Seuraa viiniblogia Facessa ja Instassa

Lähteet:

https://www.ravintolapollowaari.fi/

www.saksanviinitiedotus.fi/kevat-tuo-jalleen-saksan-riesling-co-viikot-poytaan/

Voit seurata Viiniblogia, vaikket olisikaan Facebookissa tai Instagramissa. Liity sivun alareunasta Wine and Beyond.fi sähköpostilistalle, jonka kautta saat tiedon uusista blogipostauksista. Osoitteita ei luovuteta eteenpäin muihin tarkoituksiin.