Anniina Schreiner

WineandBeyond.fi viiniasiantuntija Anniina Schreiner on WSET 3 Advanced tutkinnon suorittanut viiniasiantuntija, jonka erityisosaamista ovat eurooppalaiset viinit, etenkin Saksa sekä Samppanja. Hän on asunut Ranskassa Champagnen maakunnassa ja matkaillut laajalti Euroopan eri viinimaissa ja viinitiloilla.

Mistä kaikki sai alkunsa?

”Kiinnostukseni viineihin syttyi vuonna 2002 asuessani Ranskan Champagnessa. Olin siellä nuorena kauppatieteilijänä opiskelijavaihdossa ja kiinnostuin viinien maailmasta, ja maailman viineistä. Opiskelijabudjetilla ei ollut koskaan, kuuna päivänä, varaa ostaa samppanjaa Suomessa, mutta tuon jalon juoman syntysijoilla olivat hinnat sen verran edullisempia, että opiskelijaporukallakin oli mahdollisuus siitä toisinaan nauttia.” 

Vaikka Ranska ja Champagne jäivät asuinpaikkana taakse, Anniinan kiinnostus viineihin säilyi harastuksena. Hän valmistui Kauppatieteiden maisteriksi, työskenteli useita vuosia liike-elämässä aluepäällikön tehtävissä, teki väitöskirjatutkimusta BtoB markkinoinnista ja kävi toisinaan viinialan koulutuksissa sekä matkaili, erityisesti Euroopan viinialueilla.

”Vuosia myöhemmin, eräänä syksyisenä iltana, löysin itseni kiinnostuneena googlaamasta, kuinka opiskellaan Master of Wine tutkinto. En silloin, enkä vieläkään ole varma tulenko koskaan hakeutumaan MW tutkinnon suorittamista kohti, mutta tämän marraskuisen googlauksen perusteella päädyin Wine and Spirit Education Trustin sivuille. WSET on Lontoossa päämajaansa pitävä säätiö, joka järjestää globaalisti tunnustettua ja sertifioitua viinialan koulutusta. Innostuin välittömästi ja hyvin lyhyen pohdinnan jälkeen ilmoittaudun Perho Pro Viinikouluun suorittamaan Level 2 koulutusta, jonka läpäisinkin täysin pistein. Jatkaminen seuraavalle tasolle, Level 3 Award in Wines kurssille, oli itsestäänselvyys ja yhtäkkiä huomasin, että olen tekemässä harrastuksestani ammattia!”

”Syksyllä 2019 päätin ottaa suuren askeleen ja toteuttaa yhden unelmistani. Perustin oman yrityksen nimeltään WineandBeyond.fi ja aloitin myös saman nimisen viiniblogin. Nyt teen päivittäin töitä viinien parissa. Pidän viinitastingeja, kirjoitan viineistä sekä koulutan ravintola-alan henkilöstöä viineihin ja food-pairingiin liittyen. Työhöni kuuluu myös jatkuva opiskelu ja omasta ammattitaidosta ja osaamisesta huolehtiminen. Syksyllä 2022 aloitan WSET Diploma-koulutuksen, joka on korkein Suomessa järjestettävän viinikoulutuksen taso. Lisäksi olen syventänyt osamistani ranskalaisten viinien osalta suorittamalla French Wine Scholar-tutkinnon 2021.”

”Nautin, kun voin tarjota ihmisille uusia oivalluksia ja elämyksiä. Viinien parissa työskentelyssä yhdistyy monta asiaa, joista pidän. Ihmiset, kansainvälisyys, luonto, historia, maantieto, aistihavainnot, analyyttinen työskentelyote sekä mahdollisuus oppia uutta, joka päivä!”

Tervetuloa tutustumaan WineandBeyond.fi viiniblogiin!

”Suosittelen lämpimästi Perho Pro:n järjestämää WSET viinikoulutusta kaikille, ketkä haluavat syventää viinitietämystään. Harrastajille sopii hyvin Level 2, jonka aikana saa jo hyvän käsityksen tärkeimmistä viinialueista ja erilaisista viinirypälelajikkeista. Ammattimaisempaa otetta kaipaaville Level 3 tarjoaa viinitiedon lisäksi laajan kattauksen maistettavia viinejä ja harjaannuttaa myös monipuoliseen viinien aistimiseen.”

Anniina Schreiner
Viiniasiantuntija
WSET 3 Award in Wines

 

Seuraa Viiniblogia Facessa tai Instassa