VIINIBLOGI

Viiniblogi pohtii viinimaailman ajankohtaisia asioita, tutkii, testaa ja vie lukijansa kiehtovalle matkalle viinin saloihin. Tervetuloa mukaan!

”Hyvä blogi on kuin hyvä viini. Iän myötä se kehittyy, monipuolistuu ja tulee entistä kiinnostavammaksi.”
– Anniina Schreiner, viiniasiantuntija –

Galician viinialue

Galician viinialue

Espanjan aurinkorannat ovat tuttuja monille suomalaisille. Toisinaan saattaa unohtua, että Espanjalla on myös rehevä Atlantin valtameren puoleinen rannikko, jonka ilmasto ja viinit ovat erilaisia kuin muualla Espanjassa. Tervetuloa viiniblogin mukaan tutustumaan vehreän Galician viinialueisiin.

lue lisää
Bliniviinit

Bliniviinit

Blinit ovat alkuvuoden paras herkku! Mikä viini sopii perinteisille blineille ja miksi? Viiniblogi ystävineen testasi blinejä klassisten ja myös uudenlaisten täytteiden kanssa. Millaisia pareja maistelussa löytyikään?

lue lisää
Joulu, viini ja ruoka

Joulu, viini ja ruoka

Joulu on ihanaa aikaa! Viiniblogi testailee muutamaa uutta reseptiä ja kokeilee niihin sopivia viinipareja. Tervetuloa lukemaan viiniblogia joulun herkkuhetkiä odotellessa!

lue lisää
Mikä on hyvä lämpötila viinille?

Mikä on hyvä lämpötila viinille?

Viinin nautiskelussa lämpötilalla on iso merkitys. Kaikki viinin ystävät tietävät, että valkoviinit loistavat aivan eri lämpötilassa kuin punaviinit. Mitä viinin maulle tapahtuu, jos viini on liian viileää tai liian lämmintä?

lue lisää
Beaujolais Nouveau 2023

Beaujolais Nouveau 2023

Beaujolais Nouveau 2023 on täällä! Il-est arrivée! On aika juhlia uuden sadon viiniä. Viiniblogissa maistelussa kaksi Beaujolais Nouveau viiniä. Näkyykö 2023 vuoden lämmin kesä näissä tuoreissa uuden sadon viineissä?

lue lisää
Pinot Noir -viikko 2023 – Ravintola Sasor Tampere

Pinot Noir -viikko 2023 – Ravintola Sasor Tampere

Pinot Noir viikkoa vietetään jälleen lokakuun viimeisellä viikolla. Viiniblogi kävi tutustumassa Tampereen ravintoloiden tarjontaan. Tamperetalon lähellä sijaitseva Ravintola Sasor on mukana Pinot Noir viikolla, se oli viiniblogin Anniinan toinen vierailukohde tällä teemaviikolla.

lue lisää