VIINIBLOGI

Viiniblogi pohtii viinimaailman ajankohtaisia asioita, tutkii, testaa ja vie lukijansa kiehtovalle matkalle viinin saloihin. Tervetuloa mukaan!

“Hyvä blogi on kuin hyvä viini. Iän myötä se kehittyy, monipuolistuu ja tulee entistä kiinnostavammaksi.”
– Anniina Schreiner, viiniasiantuntija –

Joulun viinilahjat 2021

Joulun viinilahjat 2021

Jo perinteeksi muodostuneet Joulun viinilahjavinkit 2021, olkaa hyvät! Toivottavasti tästä postauksesta on iloa kaikille, jotka haluavat hankkia pukinkonttiin viinillisen lahjan. Ihanaa joulun odotusta kaikille viiniblogin lukijoille!

lue lisää
Jouluruoka ja viinit

Jouluruoka ja viinit

Joulun ruokapöytään kuuluvat perinteet, mutta välillä on mukavaa saada uusiakin ajatuksia jouluun sopivista ruoista. Uusia ruokaideoita ja niille sopivia herkullisia viinejä tarjoili viime viikolla Tampereella Ravintola Henriks. Mitä koreasta pöydästä löytyikään?

lue lisää
Raja Riesling

Raja Riesling

Itsenäisyyspäivän lähestyessä on viiniblogissakin aika nostaa esiin sinivalkoisia värejä. Haastattelussa suomalainen mies, joka valmistaa ranskalaisista rypäleistä saksalaista viiniä… ja hyvää valmistaakin. Miten tämä on mahdollista? Ja miltä tämä viinimaailman harvinaisuus oikein maistuu? Tervetuloa viiniblogin seuraan!

lue lisää
Pinot Noir Ruokapöydässä

Pinot Noir Ruokapöydässä

Pinot Noir on kuin luotu syksyn satokauden ruokapöytään. Hyppää viiniblogin maukkaisiin tunnelmiin ja tsekkaa, millaisia viini-ruokapareja viiniblogin Anniina syksyisille annoksille sovittaa.

lue lisää
Suomen paras sommelier 2021

Suomen paras sommelier 2021

Syyskuun alussa järjestettiin Sommelierien suomenmestaruuskilpailut. Mitä tällaisissa kisoissa oikein tapahtuu? Millä perusteella voittaja valitaan? Riittääkö se, että osaa kaataa viiniä lasiin läikyttämättä, vai vaaditaanko voittoon muitakin kriteereitä?

lue lisää
Silvaner Frankenin helmi

Silvaner Frankenin helmi

Valkoviineistään tunnettu Saksa liitetään usein Riesling viineihin, mutta nyt on aika nostaa parrasvaloihin myös Silvaner, Saksan vähemmän tunnettu viinirypälelajike. Silvaner ei pärjää maineessaan eikä viljelyalassaan Rieslingille, mutta tämä lajike on todellakin tutustumisen arvoinen.

lue lisää
Roseeproseccot testissä

Roseeproseccot testissä

Huippusuosittu Prosecco on saanut pukeutua pinkkiin 2020 vuoden marraskuusta alkaen. Viiniblogin oli aika ottaa roseeproseccot testiin. Lue, mikä oli raadin suosikki ja mitä muuta yllättävää testi paljasti!?

lue lisää
Ahr nousee mudasta

Ahr nousee mudasta

Keski-Euroopan kesä on ollut poikkeuksellisen sateinen. Liialliset sateet ovat haitannet kasvukautta myös useilla viinialueilla. Kuukausi sitten sateinen kesä tiivistyi ennennäkemättömäksi tulvakatastrofiksi. Mitä kuuluu tulva-alueelle kuukausi katastrofin jälkeen?

lue lisää
Provencen Roseeviini

Provencen Roseeviini

Provencen Rosé on viinimaailman klassikko. Miten se on saavuttanut tämän aseman ja miltä se oikeastaan maistuu? Näiden kysymysten äärellä on viiniblogi tässä kesäisen kepeässä roseeviinipostauksessaan. Tervetuloa mukaan!

lue lisää