VIINIBLOGI

Viiniblogi pohtii viinimaailman ajankohtaisia asioita, tutkii, testaa ja vie lukijansa kiehtovalle matkalle viinin saloihin. Tervetuloa mukaan!

“Hyvä blogi on kuin hyvä viini. Iän myötä se kehittyy, monipuolistuu ja tulee entistä kiinnostavammaksi.”
– Anniina Schreiner, viiniasiantuntija –

Alsace vs Rheingau – kaksi erilaista Rieslingiä

Alsace vs Rheingau – kaksi erilaista Rieslingiä

Suurta suosiota nauttiva Riesling on kotoisin Rheinin jokilaaksosta. Yksi tämän lajikeen kiehtovista ominaisuuksista on sen kyky ilmentää herkästi eri kasvuympäristöjen piirteitä. Viiniblogissa maistelussa kaksi erilaista “risukkaa”. Mitä eroa löytyy ranskalaisen Alsacen Rieslingin ja saksalaisen Rheingaun Rieslingin väliltä?

lue lisää
Beaujolais Nouveau 2022

Beaujolais Nouveau 2022

On marraskuun kolmas torstai ja aika korkata vuoden 2022 Beaujolais Nouveau! Liity viiniblogin seuraan maistelemaan tätä uuden sadon viiiniä!

lue lisää
Saksan valkoviinit

Saksan valkoviinit

Saksalaiset valkoviinit nauttivat Suomessa suurta suosiota, syystäkin! Valkoviinien ystävälle löytyy Saksasta paljon kiinnostavia lajikkeita, muitakin kuin Riesling! Tänä syksynä vietetään ensimmäistä kertaa “Other White Grapes of Germany” -viikoa. Viiniblogin maistelussa Scheurebe ja Grauburguner-lajikkeet, ja niille sovitetut ruoka-annokset! Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Pirskahteleva roseeviini

Pirskahteleva roseeviini

Viiniblogi maisteli pirskahteleva roseeviiniä, joka sopii piknikille, kuin muihinkin rentoihin kesähetkiin. Jo pelkästään tämän viinin nimikin saa ainakin omat suupieleni nousemaan ylöspäin…

lue lisää
Teiskon viini

Teiskon viini

Puolen tunnin päässä Tampereelta sijaitsee idyllinen Teiskon Viini. Viiniblogi harrasti lähimatkailua ja kävi tutustumassa tähän tilaan. Pääasiassa marjaviinejä valmistavalta tilalta löytyy myös yksi rypäleistä valmistettu viini. Miltä maistui Zilga-lajike lasissani?

lue lisää
Viinitupa Vuorenmaja

Viinitupa Vuorenmaja

Nimi “Viinitupa Vuorenmaja” tuo minulle mieleen tunnelmallisen ja luonnonläheisen viinituvan, jossa pöydät notkuvat herkullisia ruokia ja vivahteikkaita viinejä. Kävin Mäntänvuoren laella tsekkaamassa, kuinka hyvin tämä mielikuva pitää paikkansa. Liity seuraan!

lue lisää
Viinimatka Unkariin

Viinimatka Unkariin

Mikä sinulla on ensimmäinen mieleen nouseva asia, kun kuulet puhuttavan unkarilaisista viineistä? Nouseeko mieleen Tokajin makea valkoviini? Tai ehkä Egri Bikaver? Viinimatka Unkariin paljasti, että tällä maalla on paljon annettavaa, ja olemme kuulleet siitä vasta murto-osan. Tervetuloa siis viiniblogin seuraan, matkalle kohti Unkaria.

lue lisää
Parasta parsaviiniä etsimässä

Parasta parsaviiniä etsimässä

Kevät tuo mukanaan ruokapöytään ihanan parsan. Olen jo parin vuoden ajan etsinyt parasta parsaviiniä… oli aika kirjoittaa aiheesta blogi. Tervetuloa mukaan maistelemaan vihreän parsan keväistä makumaailmaa!

lue lisää