VIINIBLOGI

Wine and Beyondin viiniblogi tutkailee viinimaailman ajankohtaisia asioita, niiden taustoja unohtamatta. Blogin aiheita ovat muun muassa rypäleet, viinitilat, viinialueet ja kiinnostavat ajankohtaiset poiminnat. Viiniuutisten lisäksi blogi nojaa myös arvostettuihin lähteisiin, kuten WSET:n viinikoulutukseen, Jancis Robinsonin ja muiden alan gurujen teoksiin, toisinaan myös viiniaiheisiin tieteellisiin julkaisuihin. Wine and Beyond ottaa asioista selvää, tutkii, pohtii ja vie lukijansa kiehtovalle matkalle viinin saloihin.

”Hyvä blogi on kuin hyvä viini, iän myötä se kehittyy, monipuolistuu ja tulee entistä kiinnostavammaksi”.

Wine and Beyond.fi Viiniasiantuntija Anniina Schreiner toivottaa sinut tervetulleeksi mukaan!

Roseeviinit testissä

Roseeviinit testissä

Roseeviinejä valmistetaan eripuolilla maailmaa, eri menetelmillä ja lukuisista eri rypälelajikkeista. Oli aika ottaa yhdeksän erilaista roseeviiniä testiin.
Mikä oli paras? Entä mikä sopi nautittavaksi jäiden kanssa? Mikä yllätti hinta-laatusuhteellaan? Viiniblogi ystävineen otti asiasta selvää, tervetuloa mukaan!

lue lisää
Crémant de Jura – kuplien viehätys

Crémant de Jura – kuplien viehätys

Jura on yksi Ranskan omintakeisimmista viinialueista ja se kulkee ”omia polkujaan” paitsi rypälelajikkeiden, myös viinin valmistusmenetelmien osalta. Tässä alueessa riittää ainesta useampaankin blogitekstiin, mutta aloitetaan alueeseen tutustuminen kepeästi kuplien, Crémant du Jura kuohuviineillä. Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Ainoa Winery – ainoa laatuaan

Ainoa Winery – ainoa laatuaan

Suomalaiset viinit ovat viime vuosina saavuttaneet kansainvälistä mainetta ennen näkemättömällä tavalla. Siitä on kiittäminen Ainoa Wineryä, joka muuttaa suomalaiset mustikat, vadelmat ja muut metsien aarteet upeiksi ja palkituiksi viineiksi. Näitähän piti päästä maistamaan, joten viiniblogi otti suunnan kohti Hollolaa. Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Franciacorta – kuohuviinien aatelia

Franciacorta – kuohuviinien aatelia

Kaikkihan tuntevat Proseccon ja moni tietää sen olevan Italiasta, mitta se ei suinkaan ole ainoa saapasmaan kuohuviini. Vähemmän tunnettu, mutta tutustumisen arvoinen kuohuviiniaarre on Franciacorta. Sen sanotaan myös olevan samppanjan ainoa todellinen kilpailija. Onko näin, otetaan selvää!

lue lisää
Grillausviinit

Grillausviinit

Grillikausi on parhaimmillaan ja grillaaminen onkin yksi kesän huikeimmista puolista. Mutta, mikä ja millainen viini sopii grillatulle ruoalle? Viiniblogi pureutui aiheeseen. Mukana myös runsaasti viinien maistelukuvauksia. Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Rönnvikin viinitila

Rönnvikin viinitila

Oletko koskaan käynyt suomalaisella viinitilalla? Nyt jos koskaan tällainen visiitti kannattaa ottaa kesän ohjelmaan. Wineandbeyond.fi viiniblogin ensimmäisenä virailukohteena on Rönnvikin viinitila Pälkäneellä. Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Harvinainen roseeviini

Harvinainen roseeviini

ROSEEVIININ VÄRILOISTOA -Schilcher Frizzante -   Roseet rokkaa!   Varmoihin kevään merkkeihin lukeutuva roseeviinien esiinmarssi on alkanut ja roseekausi on julistettu alkaneeksi sekä valtamedioissa, että viiniblogeissa. Pirtsakan kepeät roseeviinit ovat...

lue lisää
Mitä Rieslingiä

Mitä Rieslingiä

MITÄ RIESLINGIÄ LASIIN Riesling maistelukuvauksia   Tervetuloa! Toivon että tästä Riesling-kimarasta on apua, kun haluat löytää sopivan "Risukan". Kaikki sivun viinit ovat Alkon valikoimassa. Lisää tietoa Rieslingistä Sopiiko mielestäsi joku viini lisättäväksi...

lue lisää
Pääsiäisen viinit

Pääsiäisen viinit

PÄÄSIÄISEN VIINIT Keväinen juhla Aurinko paistaa, pääsiäinen kolkuttelee ovella ja kaupoissa on alkanut jo joku aika sitten näkyä pääsiäisherkkuja. (Kyllähän kaikki nyt mämmiä rakastaa!? Eikös?) Mämmillä toki on meidän suomalaisten sydämissä aivan omanlaisensa sija,...

lue lisää