VIINIBLOGI

Viiniblogi pohtii viinimaailman ajankohtaisia asioita, tutkii, testaa ja vie lukijansa kiehtovalle matkalle viinin saloihin. Tervetuloa mukaan!

“Hyvä blogi on kuin hyvä viini. Iän myötä se kehittyy, monipuolistuu ja tulee entistä kiinnostavammaksi.”
– Anniina Schreiner, viiniasiantuntija –

Suomen paras sommelier 2021

Suomen paras sommelier 2021

Syyskuun alussa järjestettiin Sommelierien suomenmestaruuskilpailut. Mitä tällaisissa kisoissa oikein tapahtuu? Millä perusteella voittaja valitaan? Riittääkö se, että osaa kaataa viiniä lasiin läikyttämättä, vai vaaditaanko voittoon muitakin kriteereitä?

lue lisää
Silvaner Frankenin helmi

Silvaner Frankenin helmi

Valkoviineistään tunnettu Saksa liitetään usein Riesling viineihin, mutta nyt on aika nostaa parrasvaloihin myös Silvaner, Saksan vähemmän tunnettu viinirypälelajike. Silvaner ei pärjää maineessaan eikä viljelyalassaan Rieslingille, mutta tämä lajike on todellakin tutustumisen arvoinen.

lue lisää
Roseeproseccot testissä

Roseeproseccot testissä

Huippusuosittu Prosecco on saanut pukeutua pinkkiin 2020 vuoden marraskuusta alkaen. Viiniblogin oli aika ottaa roseeproseccot testiin. Lue, mikä oli raadin suosikki ja mitä muuta yllättävää testi paljasti!?

lue lisää
Ahr nousee mudasta

Ahr nousee mudasta

Keski-Euroopan kesä on ollut poikkeuksellisen sateinen. Liialliset sateet ovat haitannet kasvukautta myös useilla viinialueilla. Kuukausi sitten sateinen kesä tiivistyi ennennäkemättömäksi tulvakatastrofiksi. Mitä kuuluu tulva-alueelle kuukausi katastrofin jälkeen?

lue lisää
Provencen Roseeviini

Provencen Roseeviini

Provencen Rosé on viinimaailman klassikko. Miten se on saavuttanut tämän aseman ja miltä se oikeastaan maistuu? Näiden kysymysten äärellä on viiniblogi tässä kesäisen kepeässä roseeviinipostauksessaan. Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Viinituristi Turussa

Viinituristi Turussa

Kyllähän tamperelainenkin Turkuun lähtee, kun on tarpeeksi hyvä syy! Viiniblogin Anniina matkusti Riesling-viikkojen siivittämänä Aurajoen maisemiin ja tutkaili, miten Riesling-viikkoja vietetään tässä legendaarisessa kaupungissa.

lue lisää
Sokeriton kuohuviini

Sokeriton kuohuviini

TOIVEAIHE – Viiniblogin vappuextra pohdiskelee, voiko vappua juhlia ilman sokeria? Mille sokeriton kuohuviini maistuu ja sopiiko se yhteen muiden vappuherkkujen kanssa? Mukana myös vähähiilihydraattisten donitsien ohje. Cheers!

lue lisää
Riesling kuohuviinit testissä

Riesling kuohuviinit testissä

Suomeenkin on viimeaikoina tullut ilahduttavan monta Riesling-lajikkeesta valmistettua kuohuviiniä. Viiniblogi otti testiin saksalaisia laatukuohuviinejä, jotka tunnetaan Deutscher Sekt nimellä. Mukaan mahtui myös yksi “musta hevonen”. Toivottavasti tästä postauksesta on iloa myös kaikille heille, jotka miettivät kuohujuomaa kevään juliin!

lue lisää
Tempranillo Espanjan kuningaslajike

Tempranillo Espanjan kuningaslajike

Tempranillo on Espanjassa rypälelajikkeiden kuningas. Sillä on myös merkittävä rooli portugalilaisissa punaviineissä. Mutta tiesitkö, että Tempranillosta voidaan valmistaa myös valkoviiniä! Tervetuloa mukaan Espanjan maisemiin ja Viiniblogin Tempranillo-katsaukseen.

lue lisää