VIINIBLOGI

Viiniblogi pohtii viinimaailman ajankohtaisia asioita, tutkii, testaa ja vie lukijansa kiehtovalle matkalle viinin saloihin. Tervetuloa mukaan!

“Hyvä blogi on kuin hyvä viini. Iän myötä se kehittyy, monipuolistuu ja tulee entistä kiinnostavammaksi.”
– Anniina Schreiner, viiniasiantuntija –

Saksan valkoviinit

Saksan valkoviinit

Saksalaiset valkoviinit nauttivat Suomessa suurta suosiota, syystäkin! Valkoviinien ystävälle löytyy Saksasta paljon kiinnostavia lajikkeita, muitakin kuin Riesling! Tänä syksynä vietetään ensimmäistä kertaa “Other White Grapes of Germany” -viikoa. Viiniblogin maistelussa Scheurebe ja Grauburguner-lajikkeet, ja niille sovitetut ruoka-annokset! Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Pirskahteleva roseeviini

Pirskahteleva roseeviini

Viiniblogi maisteli pirskahteleva roseeviiniä, joka sopii piknikille, kuin muihinkin rentoihin kesähetkiin. Jo pelkästään tämän viinin nimikin saa ainakin omat suupieleni nousemaan ylöspäin…

lue lisää
Teiskon viini

Teiskon viini

Puolen tunnin päässä Tampereelta sijaitsee idyllinen Teiskon Viini. Viiniblogi harrasti lähimatkailua ja kävi tutustumassa tähän tilaan. Pääasiassa marjaviinejä valmistavalta tilalta löytyy myös yksi rypäleistä valmistettu viini. Miltä maistui Zilga-lajike lasissani?

lue lisää
Viinitupa Vuorenmaja

Viinitupa Vuorenmaja

Nimi “Viinitupa Vuorenmaja” tuo minulle mieleen tunnelmallisen ja luonnonläheisen viinituvan, jossa pöydät notkuvat herkullisia ruokia ja vivahteikkaita viinejä. Kävin Mäntänvuoren laella tsekkaamassa, kuinka hyvin tämä mielikuva pitää paikkansa. Liity seuraan!

lue lisää
Viinimatka Unkariin

Viinimatka Unkariin

Mikä sinulla on ensimmäinen mieleen nouseva asia, kun kuulet puhuttavan unkarilaisista viineistä? Nouseeko mieleen Tokajin makea valkoviini? Tai ehkä Egri Bikaver? Viinimatka Unkariin paljasti, että tällä maalla on paljon annettavaa, ja olemme kuulleet siitä vasta murto-osan. Tervetuloa siis viiniblogin seuraan, matkalle kohti Unkaria.

lue lisää
Parasta parsaviiniä etsimässä

Parasta parsaviiniä etsimässä

Kevät tuo mukanaan ruokapöytään ihanan parsan. Olen jo parin vuoden ajan etsinyt parasta parsaviiniä… oli aika kirjoittaa aiheesta blogi. Tervetuloa mukaan maistelemaan vihreän parsan keväistä makumaailmaa!

lue lisää
Riesling-viikot Tampereella

Riesling-viikot Tampereella

Vuoden 2022 Riesling-viikoilla on mukana ennätysmäärä ravintoloita yli 20 paikkakunnalta! Tässä ensimmäiset maistiaiset kahdesta Tampereella mukana olevasta ravintolasta!

lue lisää
Eloisa Roseeprosecco

Eloisa Roseeprosecco

Ei vappua ilman proseccoa, ainakaan allekirjoittaneella. Tässä postauksessa on mukana yksi allekirjoittaneen omista suosikeista, kuivien viinien ystävälle sopiva, eloisa roseeprosecco.

lue lisää
Alkoholiton vappuskumppa

Alkoholiton vappuskumppa

Kevään paras juhla, vappu on jo ovella! Vappu on myös uudenvuodenaaton ohella yksi vuoden kuohuviinisesonkeja. Alkoholitonta kuplajuomaa kaipaavan ei onneksi tarvitse enää tyytyä pelkkään pommaciin, sillä nykyään saatavilla on myös mainioita alkoholittomia kuohuviinejä. Tässä esittelyssä allekirjoittaneen hurmannut alkoholiton skumppa… Klara vappen, men inte bara vatten!

lue lisää