VIINIBLOGI

Viiniblogi pohtii viinimaailman ajankohtaisia asioita, tutkii, testaa ja vie lukijansa kiehtovalle matkalle viinin saloihin. Tervetuloa mukaan!

“Hyvä blogi on kuin hyvä viini iän myötä se kehittyy, monipuolistuu ja tulee entistä kiinnostavammaksi”
– Sommelier, Anniina Schreiner –

Provencen Roseeviini

Provencen Roseeviini

Provencen Rosé on viinimaailman klassikko. Miten se on saavuttanut tämän aseman ja miltä se oikeastaan maistuu? Näiden kysymysten äärellä on viiniblogi tässä kesäisen kepeässä roseeviinipostauksessaan. Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Viinituristi Turussa

Viinituristi Turussa

Kyllähän tamperelainenkin Turkuun lähtee, kun on tarpeeksi hyvä syy! Viiniblogin Anniina matkusti Riesling-viikkojen siivittämänä Aurajoen maisemiin ja tutkaili, miten Riesling-viikkoja vietetään tässä legendaarisessa kaupungissa.

lue lisää
Sokeriton kuohuviini

Sokeriton kuohuviini

TOIVEAIHE – Viiniblogin vappuextra pohdiskelee, voiko vappua juhlia ilman sokeria? Mille sokeriton kuohuviini maistuu ja sopiiko se yhteen muiden vappuherkkujen kanssa? Mukana myös vähähiilihydraattisten donitsien ohje. Cheers!

lue lisää
Riesling kuohuviinit testissä

Riesling kuohuviinit testissä

Suomeenkin on viimeaikoina tullut ilahduttavan monta Riesling-lajikkeesta valmistettua kuohuviiniä. Viiniblogi otti testiin saksalaisia laatukuohuviinejä, jotka tunnetaan Deutscher Sekt nimellä. Mukaan mahtui myös yksi “musta hevonen”. Toivottavasti tästä postauksesta on iloa myös kaikille heille, jotka miettivät kuohujuomaa kevään juliin!

lue lisää
Tempranillo Espanjan kuningaslajike

Tempranillo Espanjan kuningaslajike

Tempranillo on Espanjassa rypälelajikkeiden kuningas. Sillä on myös merkittävä rooli portugalilaisissa punaviineissä. Mutta tiesitkö, että Tempranillosta voidaan valmistaa myös valkoviiniä! Tervetuloa mukaan Espanjan maisemiin ja Viiniblogin Tempranillo-katsaukseen.

lue lisää
Paras Sushi Riesling

Paras Sushi Riesling

Sushi ja Riesling, mikä erinomainen pari! Viiniblogi perehtyy tällä kertaa japanilaisen suosikkiruoan ja raikkaiden saksalaisten rieslingien yhdistelmään. Millainen on hyvä sushi riesling? Viiniblogi ystävineen testasi 9 erilaista riesling-viiniä. Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Pinot Gris on Saksassa Grauburgunder

Pinot Gris on Saksassa Grauburgunder

Pinot Gris ja Pinot Blanc ovat pikkuhiljaa hiipineet Saksan kolmanneksi ja neljänneksi suosituimmiksi valkoviinilajikkeiksi. Mikä on suosion salaisuus? Mitä eroa saksalaisissa viineissä on esim. Alsacen vastaaviin verrattuna? Viiniblogi tutustui näihin lajikkeisiin ja sai avukseen asiantuntevan Pasi Ketolaisen (MW). Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Alkoholittomat kuohuviinit viiniblogin testissä

Alkoholittomat kuohuviinit viiniblogin testissä

Alkoholittomuus ja matala-alkoholisuus on trendi, joka kasvattaa suosiotaan hitaasti, mutta varmasti. Viiniblogi testasi kymmenen alkoholitonta kuohuviiniä. Kiinnostavaa kyllä, sekä parhaasta että huonoimmasta olivat kaikki maisteluun osallistuneet yhtä mieltä! Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Joulupöydän viinit

Joulupöydän viinit

Ei liene liioiteltua sanoa, että jouluateria on yksi vuoden merkittävimmistä aterioista. Silloin laitetaan “parasta pöytään” ja tietysti myös joulupöydän viinin soisi sointuvan osaksi tärkeää illallista. Perinteinen suomalainen jouluruoka asettaa kuitenkin viinille haasteita…

lue lisää