VIINIBLOGI

Viiniblogi pohtii viinimaailman ajankohtaisia asioita, tutkii, testaa ja vie lukijansa kiehtovalle matkalle viinin saloihin. Tervetuloa mukaan!

“Hyvä blogi on kuin hyvä viini iän myötä se kehittyy, monipuolistuu ja tulee entistä kiinnostavammaksi”
– Sommelier, Anniina Schreiner –

Saksalainen punaviini

Saksalainen punaviini

Mitä ihmettä, mahtuvatko sanat Saksa ja punaviini samaan lauseeseen? Monelle voi tulla yllätyksenä tieto, että jo peräti kolmannes saksalaisesta viinistä on punaviiniä! Mutta, millaisia ovat saksalaiset punaviinit? Täytyihän niitä päästä maistamaan… Tervetuloa viiniblogin ja neljän saksalaisen punkun seuraan!

lue lisää
Portugalin viineissä on viehätystä

Portugalin viineissä on viehätystä

Portugali tunnetaan tietenkin voimakkaista portviineistään ja rapsakan hapokkasta Vino Verdestä, mutta tähän vahvassa nousussa olevaan viinimaahan kuuluu monia muitakin viinialueita ja kiehtovia, harvinaisiakin viinirypälelajikkeita. Tervetuloa viiniblogin seuraan pääkaupunki Lissabonin liepeille.

lue lisää
Pinot Noir maailman eri puolilta

Pinot Noir maailman eri puolilta

Pinot Noir on rypälelajike, joka tuppaa jakamaan mielipiteitä. Kuten muidenkin lajikkeiden viineissä, myös Pinot Noirista valmistettujen viinien välillä on paljon eroja. Viiniblogi ystävineen otti testiin yhdeksän “pinottia” eri puolilta maailmaa. Mutta oliko voitton vienyt viinin linjakakaan hapokas, vai rehevän hedelmäinen?

lue lisää
Natuviinin monet kasvot

Natuviinin monet kasvot

Kiinnostus natuviinejä kohtaan on nousussa ja niitä löytyy myös Alkon valikoimista entistä enemmän. Natuviini, naturalviini ja alkuviini tarkoittavat kaikki samaa asiaa, mutta mitä tämän nousevan viinitrendin takana piilee. Viiniblogi otti selvää, tervetuloa mukaan.

lue lisää
Silvaner Frankenin helmi

Silvaner Frankenin helmi

Valkoviineistään tunnettu Saksa liitetään usein Riesling viineihin, mutta nyt on aika nostaa parrasvaloihin myös Silvaner, Saksan vähemmän tunnettu viinirypälelajike. Silvaner ei pärjää maineessaan eikä viljelyalassaan Rieslingille, mutta tämä lajike on todellakin tutustumisen arvoinen.

lue lisää
Samppanja – kuplien juurilla

Samppanja – kuplien juurilla

Shamppanjan matka maailman kuuluisimmaksi kuohuviiniksi on ollut vuosisatojen mittainen, mutta shamppanjakaan ei olisi mitään ilman kupliaan. Kuka siis keksi shamppanjan kuplat ja milloin? Tervetuloa Viiniblogin seuraan, kuplien juurille.

lue lisää
Roseeviinit testissä

Roseeviinit testissä

Roseeviinejä valmistetaan eripuolilla maailmaa, eri menetelmillä ja lukuisista eri rypälelajikkeista. Oli aika ottaa yhdeksän erilaista roseeviiniä testiin.
Mikä oli paras? Entä mikä sopi nautittavaksi jäiden kanssa? Mikä yllätti hinta-laatusuhteellaan? Viiniblogi ystävineen otti asiasta selvää, tervetuloa mukaan!

lue lisää
Crémant du Jura – kuplien viehätys

Crémant du Jura – kuplien viehätys

Jura on yksi Ranskan omintakeisimmista viinialueista ja se kulkee ”omia polkujaan” paitsi rypälelajikkeiden, myös viinin valmistusmenetelmien osalta. Tässä alueessa riittää ainesta useampaankin blogitekstiin, mutta aloitetaan alueeseen tutustuminen kepeästi kuplien, Crémant du Jura kuohuviineillä. Tervetuloa mukaan!

lue lisää
Ainoa Winery – ainoa laatuaan

Ainoa Winery – ainoa laatuaan

Suomalaiset viinit ovat viime vuosina saavuttaneet kansainvälistä mainetta ennen näkemättömällä tavalla. Siitä on kiittäminen Ainoa Wineryä, joka muuttaa suomalaiset mustikat, vadelmat ja muut metsien aarteet upeiksi ja palkituiksi viineiksi. Näitähän piti päästä maistamaan, joten viiniblogi otti suunnan kohti Hollolaa. Tervetuloa mukaan!

lue lisää